Advokatforbehold og fortrydelsesret

Hvad er fortrydelsesret, og hvornår gælder det?

Lawyer Reservations and cancellationI tilfælde af et boligkøb, har en person der har købt en bolig, seks hverdage til at fortryde sit køb af boligen, hvilket vil sige at selv når købsaftalen er underskrevet, er der stadig 6 hverdage, hvor køberen kan få stoppet handlen igen. Her er det dog nødvendigt at nævne, at hvis man fortryder en købsaftale, kommer det til at koste 1 % af hvad den aftalte købssum var. Denne fortrydelsesret gælder uanset om boligen er købt direkte fra sælgeren, eller om der har været en ejendomsmægler med inde over salget.

I forbindelse med fortrydelsesretten er der dog stadig flere elementer, som man skal være opmærksom på. Har man for eksempel fået et advokatforbehold med i aftalen, kommer man ikke til at betale 1 % af købssummen, hvis advokaten finder frem til at der er forhold i aftalen, der ikke kan accepteres. Man har derfor en mulighed som køber for at komme gratis ud af handlen, hvis det skulle vise sig, at der findes noget, der giver grund til bekymring under de uddybende undersøgelser af boligen eller de juridiske dokumenter.

Hvad er en ejerskifteforsikring, og hvad dækker den?

Er der tale om et sommerhus eller en villa, vil der ofte blive gjort krav på, at der konstrueres en tilstandsrapport over boligen. Denne udarbejdelse vil blive udført af en byggesagkyndig, som gennemgår boligen, og udarbejder en rapport på baggrund af, hvad den byggesagkyndige finder frem til. Dernæst vil rapporten blive sendt til både køber såvel som sælger.

En ejerskifteforsikring dækker herefter skjulte fejl eller mangler, der opstår før køberen har overtaget boligen, og som vedkommende ikke har haft kendskab til på forhånd. En ejerskifteforsikring vil derfor ikke dække fejl og mangler, som den byggesagkyndige finder under udarbejdelsen af tilstandsrapporten, da ejerskifteforsikringen som sagt dækker skjulte fejl og mangler.

Add a Comment