Hvad kan en boligadvokat tilbyde?

housing lawyerI forhold til køb og salg af ejendomme har en advokats rolle ofte været begrænset til kun at rådgive købere. På trods af at dette næsten altid gør sig gældende, kan advokater dog sagtens bistå en sælger, hvis vedkommende ikke deltager i samme handel.

Hvorfor benytte en boligadvokat?

Da internettet er blevet en stor del af hverdagen, er der fremkommet adskillige boligportaler, hvor mennesker kan sætte deres bolig til salg. Dog er det de færreste mennesker, der har forstand på, hvor meget deres bolig kan sælges for, hvorved de får brug for hjælp.

Hvilke opgaver tager en boligadvokat sig af?

Selv i et relativt lille land som Danmark findes der forskellige traditioner for, hvad en boligadvokat foretager sig, alt efter hvor i landet man befinder sig. I Jylland og på dele af Fyn er der således en tradition for, at advokaterne tager sig af papirarbejdet og de juridiske anliggender for sælgeren, når en ejendomsmægler har fundet en interesseret køber. Man kan således sige, at både køber og sælger bliver repræsenteret af en advokat. Dette er dog lidt anderledes på Sjælland, hvor der ikke findes samme tradition. Her er det normalt at det kun er køberen, som bliver repræsenteret af en advokat.

En boligadvokat kan assistere på mange måder. For eksempel kan advokaten komme med råd, inden en given sælger eventuelt skal vælge en ejendomsmægler. Her vil boligadvokaten komme med input og information omkring, at det eksempelvis er dyrt at sælge gennem en ejendomsmægler. Det kan derfor i nogle tilfælde være et godt valg at tage en boligadvokat med på råd for at få strikket en velfungerende aftale på plads med ejendomsmægleren. Ofte vil en boligadvokat kunne få forhandlet ejendomsmæglerens honorar lidt ned, da boligadvokaten har en god fornemmelse af, hvor meget forskellige boliger sælges for, og hvilke boliger der sælges hurtigt.

Add a Comment