Juridiske boligfælder som førstegangskøbere ofte falder i

Går I og leger med tankerne om at købe jeres første hus? Så er det altid en god ide, at I sætter jer grundigt ind i tingene, før I kaster sig ud i det første boligkøb. Der er nemlig rigtig mange faldgruber på vejen, til I endelig kan sætte jer i sofaen under eget tag. Et indgående studie af privatøkonomien er et must, før I går i banken. Så er det selvfølgeligt vigtigt at finde den låntype, der passer bedst, og at beregne, hvad de årlige omkostninger ved boligkøbet ligger på. I skal også finde ud af, om det er banken eller et realrealkreditinstitut, der skal låne jer pengene.

shutterstock_256545610Hvad med alt de juridiske?

Man kan heller ikke komme uden om juridisk rådgivning. De færreste forstår alle papirerne, og I har sikkert en masse spørgsmål til dokumenter, skøder, mm. Så er det godt at have en boligadvokat ved hånden, der kan forklare det hele. I bør selvfølgelig også finde ud af, om det er en sund bolig. I kan med fordel kontakte en byggeteknisk rådgiver og få en fuld teknisk rapport. En anden mulighed er selv at gå boligen efter i sømmene. Har I brug for vejledning til de forskellige hustyper, kan I med fordel læse mere på hjemmesiden 8-tallet.dk. Her gennemgås de mest almindelige hustyper på det danske boligmarked pt.

Lykken i eget hus

Et af de bedste råd er: Husk at være forberedt på ekstra udgifter til skjulte fejl og mangler. Sæt lidt penge fra i budgettet fra begyndelsen, så der ikke opstår et hul til sidst. Alle førstegangskøbere ved, at det kan være en smule forvirrende og til tider frustrerende med alle de ting, man skal holde styr på. Alligevel er langt de fleste enige om, at det er det hele værd. For når det hele falder på plads. og I endelig står med nøglen i hånden, så er der jo ingen bedre følelse i verden – held og lykke med jeres første boligkøb!