Rådgivning til virksomheder

Multi-ethnic business people disscussing a budget planDe fleste chefer er klar over, at enhver fyring i sidste ende kan resultere i, at det udløser en personlig krise hos den fyrede part. Den personlige krise hænger sammen med at arbejdet er en stor del af individets identitet den dag i dag, hvorfor nogle føler at de mister noget af sig selv, hvis de bliver afskediget. Nogle individer føler samtidig, at de bliver udstødt fra fællesskabet. Denne følelse af udstødelse har ikke kun betydning for individet selv, men ligeledes for andre individer i familien. Undersøgelser har nemlig vist, at risikoen for skilsmisse og eventuelle børns indsats i skolen bliver påvirket, hvis en af forældrene bliver fyret. Da mange chefer er klar over dette, kan nogle virksomheder have godt af at få rådgivning om, hvordan de bedst håndterer situationer, hvor de er nødt til at skille sig af med en eller flere medarbejdere, uanset årsagen.

Hvordan varetages fyringer på en konstruktiv måde?

Som virksomhed kan man være med til at sørge for, at parterne skilles på en konstruktiv måde og derfor kan komme godt videre derfra. Det er nemlig den bedste afslutning for begge parters vedkommende. For medarbejderen handler det om at de ikke skal miste modet, men skal komme tilbage på sporet og finde sig en ny arbejdsgiver. For virksomheden handler det i stedet om, at man er i stand til at håndtere fyringer på en professionel måde, hvor man til alle tider formår at fastholde respekt for hinanden.

Hvordan kan en advokat rådgive virksomheder?

Nogle bureauer tilbyder rådgivning og information til virksomheder, som skal til at skille sig af med en gruppe af medarbejdere. Alt efter hvordan situationen er, har forskellige virksomheder brug for forskellige grader af rådgivning. Generelt rådgives der dog oftest inden for følgende punkter:
* Workshops for ledere, der skal varetage samtalerne, hvor medarbejdere fyres
* Samtaler med den fyrede part
* Workshop til de fyrede om, hvordan de bedst kommer videre.

Add a Comment